• Kedves Édesanyám!

          • Tavaszi napsugár,

            csicsergő kismadár,

            Mind azt suttogja,

            legszebb vagy anyukám.

            Szavakkal dicsérlek,

            lágyan ölellek,

            Füledbe suttogom,

            hogy nagyon szeretlek.

          • Anyák napja

          • A 3.B osztályos tanulók verses, zenés ünnepi összeállítással várták az édesanyákat és nagymamákat. Az ünnepi műsor után a szülők betekinthettek egy tanítási óra menetébe is. Figyelemmel kísérték, hogy milyen ügyesen dolgoznak az interaktív táblán, ahol megmutatták a szorzótábla tudásukat játékos formában. A gyerekek saját készítésű ajándékokkal lepték meg szüleiket. A műsor, az ajándékok és a gyerekek lelkesedése szébbé tette a napot

          • A kiskakas gyémánt félkrajcárja

          • Kisiskolásaink május 10-én Imre Mács Katalin táncpedagógus előadásan vehettek részt a szepsi Multifunkciós Gyermek és Ifjúsági Központban Multifunkčné centrum pre deti a mládež Moldava nad Bodvou. Kata néni A Kiskakas gyémánt félkrajcárja című magyar népmese feldolgozásával szerzett örömet alsó tagozatos tanulóinknak. Az előadás szerves részét képezte a közös játék és tánc is. A Kultúráért Gömörben és Gömörön Túl egyesületnek köszönjük a szervezést!

          • A kézmosás világnapja

          • Piszkos a tenyered, jobb és bal,

            csutakold, csutakold szappannal!

            Homokos, maszatos két kis kéz,

            mindjárt tiszta, nézd, nézd, nézd!

            Pattan a buborék, százféle,

            kirepül, kirepül kék égbe.

            Homokos, maszatos két kis kéz,

            így lesz tiszta, nézd, nézd, nézd!

          • Órabemutató robot alkalmazásával

          • Szemán Viktor informatika tanár tartott órát a 3.B osztályban. A tanítási óra érdekessége az volt, hogy a gyerekek a Bee- Bot robotméhecskével dolgoztak különböző pályákon. Állatokat etettek, utaztak, számoltak, persze mindezt csak elméletben a robot segítségével. A Bee-Bot egy egyszerű és gyerekbarát kivitelű programozható játékrobot, mely tökéletes eszköz a tanítók számára az irányok tanításához és gyakorlásához, illetve a programozás alapismereteinek játékos elsajátításához.

          • Naptevékenységek megfigyelése

          • A mecenzéfi csillagvizsgáló két munkatársát, Ballaschová Oľga intézményvezetőt és Csabala Tamás csillagászt fogadtuk ma iskolánk udvarán. A szép, napsütéses délelőtt ideális volt arra, hogy csillagászati távcsövön keresztül megfigyeljük a napfoltokat és a napkitöréseket. A napfoltok távcsövön keresztül nézve gombostűfej nagyságúak, de a valóságban Föld méretűek. A napkitörés egy heves plazmakitörés a Nap kromoszférájából, amelyet intenzív mágneses tevékenység korbácsol fel, néhány perc alatt megy végbe, majd 20-100 perc alatt elhalványul. Egy-egy napfoltnak az átmérője akár ötször nagyobb, mint Földünk átmérője. A Csabala Tamás azt is elmondta a gyerekeknek, hogy mennyire veszélyes szabad szemmel a Napba nézni, és hogyan védjék bőrüket a napsugarak káros hatásától.

          • Járási atlétikai bajnokság

          • Járási atlétikai bajnokság

            Május 7-én került megrendezésre a járási atlétika bajnokság a szepsi atlétikai pályán. A versenyen 11 lány- és 11 fiúcsapat vett részt . Iskolánkat 8 fiú és 8 lány képviselte. A következö versenyszámokban mérték össze erejüket : 60 és 800 m-es futás, távolugrás, magasugrás , krikettlabda dobás , súlylökés és 4x60 m-es váltófutás. Eredményeink : 1. hely: Baszcsúr Igor - magasugrás 155 cm és krikettlabda dobás (68 m)

            1. hely: Funty Gyuri - súlylökés (11,61 m)

            2. hely: Kompus Nikolasz - krikettlabda dobás (58 m)

            2. hely: Lakatos Viktória - krikettlabda dobás (38 m)

            3. hely: Rybár Tibor - távolugrás (503 cm)

            3. hely: Kanalos Misi - 800 m-es futás

            3. hely: fiúk - 4x60 m-es váltófutás

            3. hely: lányok- 4x60m váltófutás

            Lányok csapata: Lakatos Viktória, Horváth Annamária, Rybár Roderika, Hudák Tatiana, Kanalos Matilda, Rybár Erika, Rybár Andrea, Samko Szilvia.

            Fiúk csapata: Baszcsúr Igor, Baszcsúr Krisztián, Kanalos Misi, Rybár Tibor, Funty Gyuri, Horváth Alex, Kompus Nikolasz, Grulyo Laci. A fiúcsapat összesítésben megszerezte az 1. helyet , amivel bejutott a kerületi döntöbe Köszönjük és gratulálunk a kiváló eredményekért a tanulóinknak!

            A versenyre a tanulóinkat Kišpéri Zoltán testnevelő tanár készítette fel.

          • Projektzáró rendezvény

          • Április 30-án került sor "A tér, ami összeköt" projekt zárókonferenciájára a nemrégiben átadott Gyermek és Ifjúsági Központ új épületében. A rendezvényen iskolánk Savorenge énekkara és zenekara is fellépett. A projekt két éve alatt számtalan rendezvényen vettünk részt, ami célja az volt, hogy segítse a város területén együtt élő nemzetiségek együttélését.

            Köszönjük az eddigi támogatást és együttműködést!

          • Gyermek atlétikai verseny

          • 2024. május 2-án atlétika versenyen vettünk részt alsó tagozatos tanulóinkkal, amelyet a Gyermek atlétikai szövetség és az Athletic Legion Club szervezett. A csapatversenyben hat versenyszámban mérték össze ügyességüket, gyorsaságukat és kitartásukat a résztvevők. Ezúttal érmet nem sikerült szereznünk, de a 17 csapat közül a 12. helyen végeztünk, ami szerintük dicséretes eredmény, mivel a mezőnyben sportklubok is versenyeztek.

            Gratulálunk a résztvevőknek!

          • Kölcsönös óralátogatás

          • Iskolánk felső tagozatos tanárai ma az 5. A magyar óráján hospitáltak. Téma: Petőfi Sándor: János vitéz - összefoglaló,1. rész. Az óra kitűnő hangulatban zajlott, a gyerekek Rácz Erzsébet kolléganő irányításával csoportban oldották meg az érdekes, játékos feladatokat, amelyek segítségével átismételték, rendszerezték az eddig tanultakat a műről.

          • Rajzverseny - értékelés

          • Az "Élet a réten, az erdőben és vízben" c. rajzversenybe, amit a szepsi Városi Művelődési Központ hirdetett meg, iskolánk is benevezett. Ma került sor az eredményhirdetésre, ahol 2 tanulónk helyezésben részesült:

            Alsó tagozat: 3. helyezett - Horváth Rita 4.B, felkészítő: Józsa J.

            Felső tagozat: 1. helyezett - Forgács Antónia 7.CS, felkészítő: Papp A.

            Gratulálunk a lányoknak, a pedagógusoknak köszönjük a felkészítést!

          • 3x3-as kosárlabda - járási bajnokság 🏀🏆🥈

          • Április 30-án került megrendezésre a Kassa-vidéki járás 3x3 -as kosárlabda tornája. A versenyek a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont és iskolánk tornatermében zajlottak. A fiúk versenyében indultunk, a 11 résztvevő csapat közül a 2. helyet sikerült kiharcolnunk. Csapattagok: Baszcsur Igor, Kanaloš Misi, Grulyo Laci és Kompuš Nikolas. Szép volt fiúk! Gratulálunk!

          • A nyelvek világa

          • Iskolánk lelkes pedagógusainak egy kis csapata elindította „A nyelvek világa“ elnevezésű versenyt. A hatodik, hetedik, nyolcadik évfolyamok tanulóit 3-3 fős csoportok képviselték, akik magyar, szlovák és angol nyelvből mérték össze a tudásukat. A feladatok nagyon érdekesek, játékosak voltak, természetesen a megoldásukhoz nem kevés tudásra volt szükség. A kis csapatok nagyon szorgalmasan, lelkesen, kitartóan dolgoztak, igazi csapatmunkában volt részük. A verseny végén az első három helyen végzett csapat – 8. A, 7. B, 8. B - átvehette az oklevelet és a díjakat. Minden résztvevőnek szívből gratulálunk és megígérjük, lesz folytatás.

          • A madarak világnapja

          • A madarak világnapja alkalmából a 2.D osztály tanulói a gólyafélék családjába tartozó fehér és fekete gólyával és egyéb fajaival is megismerkedhettek. Vetélkedők, kisfilm, játékos foglalkozások keretén belül felismerték, hogy az emberiség visszafordíthatatlan károkat okoz a természetben. Ezért a madarak világnapja fontos célja , hogy figyelmet fordítsunk a természet szeretetére, annak védelmére.

          • Anyák napja - multikulturális nevelés a 2.D-ben

          • A multikulturális nevelés segíti a toleranciát, a kulturális sokféleség elfogadását és a harmonikus együttélést a különböző kultúrák között.

            Változhat bármilyen módon is a világunk, a család mindenki életében fontos szerepet játszik. Itt fejlődünk, kapjuk meg az alapokat ahhoz, hogy a társadalomban boldogulni tudjunk.

            Május első vasárnapján pedig a család összetartó erejét és a szerető gondoskodást nyújtó édesanyákat ünnepeljük. A 2.D tanuló ebből az alkalomból megismerkedtek egyes országok anyák napi szokásaival, történelmével, megünnepléseivel, köszöntéseivel. Belehallgathattak a zeneórán meghallgattak különböző nyelvű dalokat, matematika órán megfigyeltek pénznemeket, tésztaláncot készítettek, mint a franciák, üdvőzlőlapot, mint az amerikaiak és megtanultak egy szép magyar dalt és verset.

          • Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXIX. Országos Találkozója

          • Szeretettel gratulálunk Vitéz Király Erikának, iskolánk pedagógusának, aki április 27-én, Rozsnyón, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXIX. Országos Találkozóján a tehetségek felkarolásáért és gondozásáért járó elismerésben részesült. A díjátadó ünnepségen fellépett iskolánk énekkarának és zenakarának egy kisebb csoportja Horváth Oto, Benyicky Laura és Fiľka Krisztián kíséretében.

          • Multikulturális nevelés

          • Az elmúlt napokban a multikulturális nevelés egyes elemeit foglaltuk bele a VI.C speciális osztály tanóráiba. A kiválasztott foglalkozások célja a nyitottságra, toleranciára való nevelés. Ezek a játékok csökkenthetik az előítéletek kialakulását, valamint rámutathatnak arra is, hogy a számukra ismeretlen szokás nem rossz, csak más. Megismerkedtek egyes országok köszönéseivel, majd közösen kialakították a „világ gyermekei” plakátot.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje